У тернопільській маршрутці п’яний бив дівчину, а люди відвертались

За те, що чоловік облаяв дівчат та вдарив одну з них, йому загрожує штраф від 8500 до 17000 гривень, – пише “20 хвилин

Також зловмисника можуть заарештувати на строк до півроку або „посадити” на термін до п’яти років. Та поки триває слідство, його відпустили

– Чоловік ображав нас, кричав та лаявся. Він ледве стояв на ногах, – каже тернополянка Олена Ангел (ім’я та прізвище змінене з етичних міркувань – прим. ред.). – І навіть коли він вдарив по обличчю мою подругу, усі пасажири поводились так, ніби нічого не відбувається.

Такі не найкращі спогади залишились у дівчини про поїздку тернопільською маршруткою №16 в один із січневих вечорів. У редакцію газети вона поскаржилася 11 лютого. Тепер Олена ще з однією подругою – свідки у кримінальній справі.

– Я завжди намагалась сідати ввечері у ту маршрутку, де більше людей, – каже тернополянка. – Гадала, що так безпечніше. Але, тепер можу сказати, що це далеко не так. Того вечора я з подругою підсіла у маршрутку на залізничному вокзалі. У ній вже їхала ще одна наша подруга. Сидячих місць не було. На тій же зупинці у маршрутку зайшли шестеро чоловіків різного віку. Двоє з них були нетверезі.

За словами тернополянки, один із п’яних, 40-річний на вигляд, тримав у руці пляшку з горілкою. Він захотів, аби жінка з дитиною, яка сиділа поруч, потримала і його пляшку. Але та лише глянула на нього і не відповіла нічого. Тоді чоловік почав чіплятись до інших пасажирів.

– Я відчула, що ззаду хтось заліз у мою кишеню, – згадує Олена. – Я зробила зауваження. Але чоловік почав лаятись. Гірших слів, ніж я тоді почула, думаю, у природі немає. Тоді моя подруга попросила його нормально поводитися у громадському транспорті. Але це ще більше його розлютило. Він обзивав нас та лаявся. І хоча, у маршрутці було доволі багато чоловіків, усі вони на це не зважали.

Вдавали, що все нормально

Як пригадує Олена, на наступній зупинці місця у маршрутці звільнились і подруги сіли. Олена стояла. За мить дівчина почула удар позаду себе – п’яний ударив одну з її подруг. Вона зірвалася з місця та підбігла до водія. А пасажири і надалі сиділи, вдаючи, ніби усе нормально. Хтось дивився у вікно, а дехто просто спілкувався між собою. Лише один юнак зробив зауваження чоловікові.

– Я крикнула до водія, аби він відреагував. Адже водій відповідає за безпеку пасажирів, а він, як і всі в маршрутці, „морозиться”, – обурюється тернополянка. – Тоді водій зупинив та закрив автобус – це було на зупинці вище від „Маяка”. Ми вийшли та почали викликати міліцію. Через вікно я побачила, що цей хам разом зі своїм напарником уже шарпають та штовхають того хлопця. І знову з пасажирів ніхто не реагує. Я була настільки шокована, що словами не передати.

Тоді дівчата зателефонували у міліцію знову. Як вона пригадує, приїхали два наряди.

– Вони оточили маршрутку з двох сторін і попросили мене показати того чоловіка, – продовжує Олена. – Салон заповнений, я тицяю пальцем. Тоді і люди почали кивати головами, що це не вони потрібні міліції, і також показувати на „героя”.

Недавно вийшов із тюрмив

Коли ж чоловіка забирали, то дівчата почули від самих міліціонерів, що цього чоловіка вже давно шукають. Адже нещодавно він вийшов з місць позбавлення волі та вже встиг „натворити справ”.

– Один із міліціонерів сказав, що той чоловік більше років відсидів, як ми на світі живемо, – каже Олена. – І хоча його забрали, у безпеці я себе не відчуваю. Моя подруга вранці наступного дня зняла побої. Тепер ми чекаємо, коли він відповість за свої дії.

Як наголошують у міліції, дівчата усе зробили правильно і боятись їм не варто. Проти чоловіка порушили кримінальну справу.

– Дівчата – молодці. Вони вчинили так, як мають вчинити свідомі громадяни, – каже головний спеціаліст Центру громадських зв’язків обласної міліції Петро Колісник. – Кожен, хто допомагає затримати правопорушника, автоматично стає нашим героєм. Тож нам залишається тільки їм подякувати. Щодо цього чоловіка, то проти нього порушили кримінальну справу за статтею 296, частина перша Кримінального кодексу України. Говорити більше можна буде після того, як матеріали передадуть до суду.

Коментарі вимкнені.