У Тернополі скасували пільги на транспорт

У Тернополі скасували обмеження на безкоштовне перевезення пільговиків. Досі без платні можна було взяти до салону не більше двох людей із посвідченням чорнобильця першої і другої катергорій, інваліда праці чи ветерана війни.

Міська влада вже домовилася з перевізниками, що ті возитимуть пільговиків без обмеження їх кількості. Це – новорічний подарунок чорнобильцям, інвалідам війни та праці. Одночасно хоч п`ятеро пільговиків можуть    перебувати у салоні маршрутки безкоштовно.

Ігор Мединський, начальник управління транспорту та зв’язку Тернопільської міської ради: “Дозволено управлінню транспорту та зв’язку виконавчим комітетом укласти з перевізниками, які погодилися на те, щоб перевозити інвалідів всіх категорій, перевозити ветеранів війни, а також ліквідаторів на Чорнобильській атомній станції 1-2 категорії. В найшвидшому часі ми постараємся розв’язати, щоб таке поняття, як відмова пільговику в місті Тернополі зникало”.

Проте таким нововведенням задоволені не усі тернополяни.

Володимир, пільговик: “Зараз тільки п’ять чоловік, мусиш пропускати пару тих маршруток, ну щоб було чотири, шоб я п’ятий міг сісти”.

Марія, тернополянка: “Ну і маршрутки будуть переповнені, особливо зранку”.

Олександр, тернополянин: “Вони ж тоже люди, їм по-перше дуже мінімальні пенсії, їх треба забезпечувати соціально чимось, хоча б чимось. Так що позитивне ставлення до того, що вони будуть їздити безкоштовно”.

Тернопільські транспортники, нібито, пристали на умови міської влади – перевозити пільговиків за свій кошт, без виділення субвенцій sз бюджету.

Іван Задорожний, голова асоціації перевізників м. Тернополя: “Ці всі пільговики, їх так і не багато, бо якшо чесно скажем, всі зранку вони не їздять. Якшо вони їдуть, то вони їдуть в позапіковий час, добираються до поліклінік, чи там десь ше переїжджають, так само і ліквідатори чорнобильської АЕС, так само вони не їздять постійно, так само і ветерани війни”.

Проте вже наполягають на підвищенні вартості проїзду – до двох гривень. Кажуть: так хочуть підстрахувати свій бізнес. Про зростання тарифів заговорили і комунальні транспортники. В автобусі та тролейбусі  пропонують встановити ціну на квиток – півтори гривні. Нові правила для пільговиків  почнуть діяти з березня. Тоді ж може зрости і вартість проїзду.

Ольга Гуйван, Тарас Сірий,  “5 канал”

-1 thoughts on “У Тернополі скасували пільги на транспорт

  • 13:48 | 9.01.2011 о 13:48
    Permalink

    навіщо неправду казати?Tак і було раніше-5 людей.Обіцяв Надал,що вже в перший місяць скасує обмеження.Не зробив,а тепер відбріхується.Мало того,ще обіцяв контролювати роботу транспорту.7 січня(я мав на восьму годину бути на роботі).Прочекав на Збаразькому до 8 год.і пішов пішки.До цього часу пройшла єдина маршрутка(25 номер).Жалкую,що голосував за брехуна.

Коментарі вимкнені.