Галицькі моржі змагалися у крижаній воді та губили труси

Сьогодні, 27 лютого, у парку “Топільче” у Тернополі відбувся чемпіонат області з зимового плавання “Галицькі моржі-2011”. Змагання почалися із запізненням на годину – об 11-й, організатори ще не встигли зареєструвати усіх учасників.

На чемпіонат зібралися півсотні моржів із Тернополя, Зборова і Хоросткова.

Як розповів голова Тернопільського міського клубу “Нептун” Роман Петришин, таким чином вирішили відзначити 25-річчя початку моржування в обласному центрі.

“Нині ювілейні змагання – нашому клубу любителів зимового плавання 25 років. У 86-му цей рух починало четверо чоловіків. Їх уважали диваками. А сьогодні у нас уже 300 моржів”, – розповів він.

Усіх моржів поділили на чотири групи – до 35 років, до 45, до 55 і після 55-ти. Їм дали завдання – проплисти 25 метрів. До участі зголосилося три жінки. Вони виконали роль русалок на початку свята – зустрічали моржа-“Нептуна”. Але на заплив вийшли тільки дві – одна учасниця дуже змерзла і відмовилася плавати ще раз.

Поки чоловіки пливли до фінішу, організатори витягували з води шматки льоду. Таким чином оберігали їх від можливих поранень.

Головний суддя змагань чекав учасників на фініші. За часом слідкував за допомогою мобільного телефону. Під час запливу один із моржів втратив труси.

“Дайте хтось куртку чи штани! Учасник поки доплив, труси загубив. Йому ж треба вийти з води, відверніться!” – кричав суддя.

Морж 5 хвилин сидів у воді, поки йому принесли футболку і штани. Намагався одягнутися прямо у воді. Проте зробити це не вдалося. Вдягнувся уже на березі.

Заплив закінчився за півгодини. Перемогу присудили команді із Хоросткова.

“Я займаюся моржуванням з чотирьох років. Тато привчив. І сюди прийшов не просто участь взяти, а перемогти”, – сказав, отримавши кубок, хоростківчанин 17-річний Роман Шевчук.
Олена ДЗІК, Gazeta.ua

Коментарі вимкнені.