Грабіжник «прославив» Україну, очоливши список найбільш розшукуваних ФБР злочинців

Як повідомляється на офіційному сайті ФБР, Михайлич розшукується за скоєння низки особливо жорстоких злочинів. 35-річний українець, який отримав від американських ЗМІ прізвисько Святковий Бандит, за останні 2 місяці пограбував сім банків Нью-Йорка. Своє прізвисько грабіжник отримав після серії нападів на банки, скоєних на католицьке Різдво.

ФБР попереджає жителів Нью-Йорка, що бандит стає агресивнішим, його напади відбуваються все частіше. У розміщеному на сайті ФБР орієнтуванні наголошується, що Михайлич говорить російською, зазвичай представляється ім’ям Марк. Озброєний пістолетом.

Найбільш гучним став останній злочин Михайлича. 16 лютого він захопив у заручники двох банківських службовців в Брукліні. Також у ЗМІ обговорюють подію 4 лютого пограбування банку в районі Стейтен-Айленд, тоді українцеві вдалося втекти від поліції, не дивлячись на задіяний в гонитві вертоліт.

Відзначимо, в десятці найбільш розшукуваних злочинців США є і громадянин Росії. З жовтня 2009р. компанію Усамі бен Ладену складає росіянин Семен Могилевич, якого розшукують за скоєння економічних злочинів на території США. За інформацією ФБР, він живе в Москві, звідки продовжує керувати цілою мережею злочинних угруповань. За інформацією, яка приведе до арешту Могилевича, ФБР пропонує 100 тис. доларів.

У січні 2008р. Могилевич був заарештований у Москві за підозрою у співучасті в ухиленні від сплати податків фірмою “Арбат-Престиж”. У 2009р. він був звільнений під підписку про невиїзд.

РБК

Коментарі вимкнені.